Bunun yanı sıra, çılgın yılbaşı kutlamalarına dahil olduk. 2000 yılındaki muhteşem milenyum karşılaması unutulmaz bir anı. Yapılan sokak partileri, havai fişek gösterileri, insanların çılgınca içmesi ve herşeye rağmen olaysız ve son derece medeni geçen yılbaşı geceleri...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiH6SXeDVKfWcJFJNFjXaVO0caFnwtI0z3MQxp8cZfPA2H2tft8mO9Fx_tlRnCoTCeXlSnpV5TW5ws5bMFlJFVuM4iqyrIjm67UegFVFeNN42kz3MYcwkw_doGIYVfVprMyJuK0cEGfFKiD/s1600/weihn.jpg)
İşte o zamanlarda edindiğimiz, yılbaşı dönemi bu meydanlardaki standlarda satılan sıcak şaraplardan içme ritüelimizi hala devam ettirmeye çalışıyoruz. O günleri hatırlayıp kadehlerimizi o unutulmaz günlere ve önümüzdeki güzel yıllara kaldırıyoruz. Aslında sadece yılbaşı dönemi değil, insanın içini ısıtan, mis kokulu ve adeta insanı oryantal bir boyuta taşıyan bu lezzetli içkiyi tüm soğuk kış günleri boyunca içmek ve keyfini çıkarmak lazım.
İşte bu nedenle; size güzel bir "Glühwine" yani sıcak şarap tarifi vermek istiyorum.
Malzemelerimiz:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdOvBBNBttZ8gD4HnHRkEtrwDyB2gSxtuiP9hJ1eMWIj7oqZ7xSrBZdkzU1pytZgzhcybjw-y3K4lcr6Dv4uqB9HIyFtyv_bLze3NnvRV0APc6VqomvnYp4Ykv1HmRcgsbd_jJti_YJ4OD/s1600/SICAK+%C5%9EARAP.jpg)
1 şişe sek kırmızı şarap (iyi-orta kalite bir şarap tercih edebilirsiniz - ben Dolce Vita kullanıyorum)
1 adet çubuk tarçın (ikiye bölünmüş)
1 çubuk vanilya
7-8 adet esmer küp şeker
1 Elmanın kabuğu
1 adet muscat 4'e bölünecek
1 portakal (yuvarlak dilimlenecek)
7-8 adet karanfil
1/2 limonun kabuğunun rendesi
1 çay bardağı kadar su
Yapılışı:
Öncelikle su ve esmer şekeri şekerlerin erimesi için kaynatıyoruz. Daha sonra şekerli bu suyu soğuması için bırakıyoruz. Yuvarlak dilimlenmiş portakallara karanfilleri saplıyoruz. Bir tencerede suyumuzun içine tüm malzememizi katıyoruz ve en son şarabımızı da ekliyoruz. Kısık ateşte ara ara karıştırarak (kesinlikle kaynamayacak) iyice ısınmasını sağlıyoruz. Sıcağa dayanıklı kalın cam bardaklarda ya da kupalarda süzerek servis etmenizi öneririm.
Keyifle yudumlamanızı umarım. Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder