![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8sHCRozL4hM4zFC68xYAgpVw04zmPy_5uU_AG485zpCbG2s87S6ojucATxxHQh-5IfFidkahB9rpxc-pBSGvYOm0QePtIHHnO4JVA_QUHyjPaER6SmDrdj6s4TJ9tcIPfx8v_rECYLYef/s320/blogger-image--1365653869.jpg)
Neyse, pazardan yaklaşık bir kilo kadar aldığım kabakları önce güzelce yıkıyorum. Sonra yarısını haşlıyorum ve bir saklama kabına alıp buzdolabına kaldırıyorum. Haşlanmış kabakları daha sonra zeytinyağ, limon sosuyla salata niyetine yiyoruz.
Kalan kabakların her iki ucunu temizlemek için kesiyorum ve iki başına bir çentik atıyorum.
Kabaklarımı hazırladıktan sonra, yarım baş sarmısağı soyup, ince ince kesiyorum.
Dört domatesi soyup küp küp keserek hazırlıyorum.
Yayvan bir tencereye yaklaşık yarım kahve fincanı zeytinyağ koyuyorum. Tencereyi ateşe koyup yağım biraz ısınınca; içine önce sarmısakları atıp rengi dönene kadar çeviriyorum.
Ardından içine domateslerimi ekliyorum ve domateslerin rengi iyice çıkana ve saldığı suyu biraz çekene kadar pişiriyorum.
Kabakları sosa ilave ediyorum, tuzunu ve karabiberini ayarlayıp (1 adet kesme şekeri de unutmuyorum) , kabaklar yumuşayana kadar orta ateşte pişiriyorum.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9mH408wNU-qS_woWcQdMGUVSGbzZVhWNBbowLNk5yvRjHwMjYX0jZjYmZbMngyvQDtYW9SuAu-F18NPokHW3ZJB_faCQt84I0FjkeEslONMLjZKhBvqUXuN9vm80WKOjO_1eWpAAym6EZ/s320/blogger-image--1418559824.jpg)
Sıcak servis ediyorum. Eğer daha sonra yenecekse, sertleşen peynirlerin yumuşaması için tekrar ısıtmak gerekiyor.
Çok basit ancak, son derece lezzetli ve şık bir yemek oluyor. Ben İstanbul'da bu minik kabaklardan bulamadığım zamanlarda, mümkün olan en küçük boy kabakları alıp, biraz uzunca doğruyorum ve aynı tarifi uyguluyorum. Tabii ki, aslı kadar lezzetli olmuyor ama bizim damağımızın özlemini gidermeye faydası oluyor.
Umarım dener ve beğenirsiniz. Afiyet olsun.
Sevgiyle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder