7 Aralık 2012 Cuma

AYVALIK USULÜ YOĞURTLU VE TARÇINLI KÖFTE

Bazı çocukların yoğurt yeme sorunu vardır. Hatta bu sadece yoğurtla sınırlı değildir. Beyaz olan tüm süt ürünlerinden hoşlanmayan bir grup çocuk vardır.

Benim kızım da bu gruptandı. Peynir, süt, yoğurt gibi aslında büyümesi ve gelişmesi için çok gerekli olan bazı gıda maddelerinden nefret eder, kokularına bile tahammül edemezdi.
Yıllarca denemediğim yol kalmadı, bir parça peynir, bir kaşık yoğurt yedirebilmek için. Ama Boğa burcu bir çocuk olarak, hat safhada inat gösterdi ve geri adım atmadı. Büyüdükçe yavaş yavaş - sevmeye diyemesem de - yemeye başladı süt ürünlerini.

Benim için, kızım küçükken çok kurtarıcı olan ve severek yediğimiz için,  hala sık sık yaptığım bir tarifi paylaşmak istedim sizinle bugün.

Bu arada, fotoğraf çekimlerim için kusura bakmayın. Profesyonel bir makinem yok ve eldeki imkanlarla çekilen yemek fotoğrafları malesef yemeğin lezzetini yansıtmaktan aciz. Ama bir süre idare edeceğiz artık:))

AYVALIK USULÜ YOĞURTLU VE TARÇINLI KÖFTE



4 kişilik servis için öncelikle:

350-400 gr. az yağlı dana kıyma, soğan, maydanoz, ekmek içi, tuz, karabiber ve bir miktar zeytinyağını yoğurarak köfte hamuru hazırlayın.
Bu hamurdan (sabrınız el verirse fındık büyüklüğünde) minik toplar yapın.

Daha sonra bu köfteleri bir miktar tereyağında, tavada kızartın.
Kızarttığınız köfteleri bir tencereye alarak içine 1 çay bardağı kadar su ilave ederek biraz pişirin.

Ayrı bir kapta yarım kilo kadar yoğurdun içine bir tatlı kaşığı un koyup, bir yumurta kırarak  iyice karıştırın. Ve yoğurtlu karışımınızı yavaş yavaş karıştırarak pişmekte olan köftelere ilave edin. Karıştırıp bir taşım kaynatın ve altını kapatın.

Servis yapmadan önce arzu ettiğiniz miktarda tereyağını eriterek yoğurtlu köftenin üzerine dökün ve bolca tarçın serperek servis yapın.

Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder