1 Kasım 2012 Perşembe

Lodos'dan Ötürü

Ata Demirer'in "Eyvah Eyvah" filminin en güzel, en akılda kalıcı repliği o harika Trakya şivesiyle söylediği "Senden ötürü..." değil miydi? Uzunca bir süre ağzımızda yer etmişti, yerli yersiz kullanıp durmuştuk. 

Geçen hafta yaşadığım iç sıkıntısının, çarpıntıların, sürekli devam eden bir boyun ağrısıyla sinsi sinsi ben buradayım, geliyorum diyen baş ağrılarımın sebebi bütün haftasonu devam eden lodosmuş. Hatta yaşanan bu iç sıkıntıları, iç huzursuzluk olarak aile içine de sızdı tabii. Genel bir çemkirme hali sezildi ortamda:)))

Herkes bir gergin, bir rahatsızdı. Kimi uykusuzluktan şikayet ediyordu, kimi iştahsızlıktan.

Eklem ağrıları, gerginlik, tansiyon problemleri, migren ağrıları...hep konuşuldu. Herkes bir derdini anlattı durdu. Sonuçta da hep "e tabii, Lodostan ötürü..." dendi.

Ne rüzgarmış mübarek. Feleğimizi şaşırttı. Tüm ülke etkilendik. Hatta 29 Ekim törenlerinde bile kriz çıktı! Cumhurbaşkanıyla Başbakan sinirsel barikat gerilimi yaşadı.  Lodos onlarda da gerginlik yaratmış anlaşılan. CHP'li yönetici darbe çağrısı yapmış, herhalde onun da başında bir ağırlık, zihninde bir bulanıklık oldu..Polis biber gazı sıktı, içi sıkılan vatandaş ferahlamak için Kordona, Bağdat Caddesine koştu...Bir de kırmızı iç açar, güzel renktir diye herkesin elinde bir al bayrak...Ayak, bacak ağrısı çeken, eklem ağrısı olanlar Anıtkabire yürüdü.   "E tabii, Lodostan ötürü..."

Bu arada Facebook'ta Ağaoğlu'nun yeni yapacağı Maslak sitesine savaş açanlar oldu. "Ormanımıza dokunma!", diye kampanyalar başladı. Habire dönüp duruyor sanal ortamda. Bunlara da kaşıntı yapmış lodos. Uğraşılır mı bu adamla, valla arkası sağlam (!) demedi demeyin...

Ah, bu lodos 3 gün esti, darmadağın etti ortalığı. Ne huzur bıraktı millette, ne akıl. Zaten üç kuruşluk aklımız vardı, onu da savurdu, götürdü bilinmeyen bir yerlere. Ya da belki tersi mi oldu acaba??? Olabilir mi, uyuyanlar uyanmış, aklımız başımıza gelmiş olabilir mi???






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder