22 Mart 2013 Cuma

AVRUPA'YI FETHE GİDİYORUZ !!!


15 üretici firma, 100'lerce şarap...
Avrupa, Avrupa Duy Sesimizi..... nidalarıyla fethe gidiyoruz.

Türk Şaraplarıyla, bu kez en kalabalık katılımcı portföyü ile gidiyoruz Düsseldorf Prowein Fuarına. Son yıllarda giderek artan Türk Şarabı algısını, bu yıl bir kez daha; hem Almanların hem de tüm Avrupa'nın gözüne gözüne sokmaya gidiyoruz.

Butik üreticiler, büyük üreticiler, herkes el ele verdi. İç piyasadaki çekişmeler bir tarafa bırakıldı, Avrupa'da var olmanın, bilinir olmanın savaşını vermeye gidiyoruz.

Türk Şaraplarının son yıllardaki yadsınamaz yükselişi, ard arda alınan ödüller, başarılar hepimizi, tüm üreticileri yurt dışı pazarlar konusunda cesaretlendirdi. "Wines of Turkey" oluşumu tarafından yıllardır sürdürülen çabaların rüzgarı arkamıza alındı ve bu yıl Bakanlığımızın da destek vermesiyle daha güçlü ve rahat hissediyoruz kendimizi...

Biz Yazgan Şarapçılık olarak, son bir aydır bu fuar için hazırlıklarımızı yoğunlaştırdık. Yazışmalar, görüşmeler, randevular... her şey tamam. Bu yıl, yeni şaraplarımızın da bazıları ilk olarak tadımda olacak. Heyecanlıyız. Verdiğimiz emeklerin karşılık bulması arzusundayız.

Ben kendi adıma Düsseldorf'a tekrar gidecek olmanın ayrıca mutluluğunu yaşıyorum. Oradaki rutinlerimi tekrarlayacağım. Heinemann Cafe'de pasta yiyeceğim. (Bunun için rejim filan tanımam...) Berliner Allee'nin köşesindeki pizzacıda pizzamı yiyeceğim. Köningsalle'de yürüyüş yapıp, Altstadt'da bira içeceğim.

Sabah 9:00 akşam 17:00 arası fuar alanındayız ama akşamlar bizim. Ayakta durmaktan, konuşmaktan, koşturmaktan halimiz kalırsa, akşamları güzel yemekler yiyip, güzel biralar, leziz şaraplar içip biraz keyif yaparız. Bu arada Almanya ciddi kar altında, hava çok soğuk. Hastalanmadan da dönmeyi başarırız inşallah...

Birkaç gün Fuardayım. Tahmin edeceğiniz gibi yazı filan yazamam. Orada bol bol resim çekmeyi planlıyorum. Dönüşte bolca malzeme çıkarabilirim sanırım. İnşallah şarapçılığımız adına, güzel haberler de paylaşabilirim sizlerle.

Sevgiyle kalın, hoşça kalın.....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder