17 Ekim 2013 Perşembe

BAYRAM TEMİZLİĞİ

Bugün Bayramın 3. günü. Rahmetli kayınpederimin deyimiyle "Ayvalık Ayvalık olalı böyle kalabalık görmedi."

Dün akşam üzeri hava kapatmış olsa da teras takımlarının minderlerini toparladık, Zeytin'e yemeğini verdik ve Cunda'ya belki yağmur başlamadan son bir deniz kıyısı balık keyfi yapabiliriz umuduyla gittik. Ama daha yolda gökyüzü simsiyah oldu, şimşekler çaktı, gök defalarca gürledi ve yağmur başladı.

Ama ne yağmur... Silegeçler filan yetişmedi camları temizlemeye. Biz de arabayı nasıl park ederiz, restauranta kadar nasıl yürürüz hesapları yaptık yol boyu. O arada trafiği görmeniz lazım. Bir nev'i İstanbul trafiği. Cunda'ya varıp aracımızı park ettiğimiz anda kesildi yağmur. Rüzgar da durdu. Şaşırdık kaldık resmen. Bayağı sallana sallana yürüdük yemek yiyeceğimiz mekana. Tabii o yağmuru ve Cunda'nın kalabalığını görünce, her zaman gittiğimiz yeri  değil, genelde Ayvalık'lıların gittiği sokak arası balıkçıyı tercih ettik. Ferah ve leziz bir öğle-akşam yemeği yedik. Harika mezeler, tazecik bir sargoz ve rakı eşliğinde tabii ki. Gerçi alkol kontrolü korkusuyla artık ben fazla içemiyorum araba kullanacağım için ama olsun. Herşey çok güzeldi.

Bu arada yağmur akşam saatlerinde tekrar başladı, gece yarısından sonra ise hava çıldırdı. Bir fırtına, bir sağanak...Sabaha karşı 4:30'da hayatının ilk fırtınasını yaşayıp korkan Zeytin'i sakinleştirmeye çalışmak için 1 saat kadar uğraşmamızın dışında; yağmurun, çılgına dönmüş dalgaların ve rüzgarın sesini dinlemek çok keyifliydi.

Her yıl olduğu gibi, yağmurla kesilen kurbanların tüm pisliği aktı gitti. Sokaklar yıkandı. Kan kokusuna üşüşmüş pis sinekler dağıldı. Ortalık hayvan ve kan kokusundan arındı, mis gibi toprak ve çimen koktu.

Bir kez daha yaradana, Allah'ıma teşekkür ettim. Hem böyle bir havada üzerimizdeki dama sahip olacak imkanı sağladığı, hem de her yıl aksatmadan yaptığı "Bayram Temizliği" için...

Sevgiyle...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder