17 Eylül 2013 Salı

HİZMET İÇİN VARIM!

Okullar resmi olarak dün açıldı. Gerçi bizim okulumuz neredeyse iki haftadır başladı. Kızım büyük bir heyecanla 9.sınıfa başladı. Artık okulunun en büyük grubunun en küçüğü! Anaokulunu da sayarsak 10 yıllık veliyim, ilk defa bu yıl bir okul aile birliğine dahil oldum. Bu zamana kadar bu okul aile birlikleri ne işe yarar pek anlamaz hatta biraz da saçma bulurdum. İşsiz, güçsüz kadınlar bir araya gelmiş, kendilerini oyalıyorlar diye düşünürdüm...

Öyle değilmiş!

Bunu anlamam için iki toplantıya katılmam yetti.

Gerçekten özveri isteyen, zaman isteyen bir durum. Kızım artık lise olduğu için son birkaç yılda okula faydalı olmalıyım diye giriştiğim bu çaba, benim için zaman ve programlama açısından biraz zorlayıcı olacaksa da keyifli bir tatmin sağlayacak gibi duruyor.

Okullara gelir sağlamak amaçlı yapılan pek çok etkinlik ciddi planlama gerektiriyor. Bu gelirlerle bazen okulun bir ihtiyacı karşılanıyor (ki bizim okulumuz bir vakıf okulu olduğundan okul aile birliğinden böyle bir talep yok), bazen ihtiyacı olan öğrencilere burs sağlanıyor ya da okul yönetimi, öğrenci, veli, öğretmen kaynaşmasını sağlamaya yönelik aktiviteler düzenlenebiliyor. Herkesi mutlu etmek tabii ki mümkün değil ama, amaç genel bir memnuniyet yaratabilmek. Okulda veliler ile yönetim arasında bir köprü vazifesi gerçekleştirmek.

 
Tam benim kalemim işler aslında. Bu yıl biraz vakit sorunları yaşasam da çok keyif alacağıma eminim.

Aslında çok zaman şikayet ettiğimiz, hatta iletişimsizlikten yakındığımız okul - aile ilişkilerinde işi sadece okula yıkmamak gerektiğini anladım bu vesileyle (Biraz geç olsa da - çocuk neredeyse üniversiteye başlayacak:-))). Özellikle bizim okulumuz gibi büyük kampüslerde yeni gelen öğrencilerin adaptasyonu, mutluluğu önemli... Bu yıl yapılacak etkinliklerde çocukları keyiflendirecek pek çok aktivite var. Velilere yönelik de çok ilgi çekici çalışmalar planlanıyor.

Çocuğu okula giden tüm velilere tavsiyem; okul aile birliklerinde en az bir dönem çalışmaları. Böylece okulun sistemini daha yakından tanıma şansı bulabilirsiniz. Belki sadece çocuğunuzdan duyduklarınızı sınama, ya da farklı gözlerden farklı yorumlar dinleme imkanınız olur. Daha objektif düşünmenize katkısı olabilir. Ayrıca farklı yaşlarda ve farklı sınıflarda çocuğu olan velilerin deneyimlerinden de faydalanabilirsiniz.

Tüm öğrencilere ve velilere başarılı ve keyifli bir okul yılı dilerim.

Sevgiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder