23 Nisan 2014 Çarşamba

YAZ YEMEKLERİ SOFRAMIZDA

Bıktık değil mi, tüm kış döndür döndür aynı sebzeleri yemekten? Valla ben kendi adıma yaz sebzelerini özledim. Mis gibi kabaklar, kokulu domatesler, kütür kütür patlıcanlar.. Manavlarda çeşit arttı diye mutluyum. Bizim soframız da daha renkli olacak artık.
Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı! Tüm ulusumuza kutlu olsun. Ata'mızın izinde Bayramımızı kutlayalım. 
Biz de resmi tatil olunca ailecek evdeyiz. Akşam için pazardan aldığım kabaklarımla güzel bir zeytinyağlı pişireyim dedim. Çok kolay bir yemek olsa da hazır yapmışım, tarifi de blogda paylaşmak istedim. 


Zeytinyağlı Kabak

1 kg. Kabak
2-3 adet domates
1 iri boy soğan
3 diş sarmısak
Zeytinyağ
Tuz,şeker
Üzeri için kuru nane

Kabakları güzelçe temizleyip küp küp keselim. Soğanımızı yemeklik doğruyalım. Sarmısaklarımızı soyup keselim. Domateslerimizi de soyalım ve küp küp doğrayalım. Tüm malzememiz hazır olunca tenceremize 2-3 yemek yaşığı zeytinyağını koyup orta ateş üzerine yerleştirelim. Yağımız ısınınca önce soğanlarımızı ekliyoruz. Hemen ardından sarmısaklarımızı koyup yumuşayıp sararana dek çeviriyoruz. Daha sonra domatesleri ilave edip suyu çıkıp biraz da çekene kadar kaynatıyoruz. Kabaklarımızı tencereye eklediğimizde 1bardak kadar sıcak suyu ekliyoruz. Tuzunu ve şekerini ayarlıyoruz. Kabaklar güzelce pişince altını kapatıp kenara alıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp soğumasını bekliyoruz. Kabağımızın ılınınca üzerine bolca kuru nane serpip servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun!

Sevgiyle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder