26 Şubat 2014 Çarşamba

ELMALI HAFİF TATLI

Pazartesi akşamı yemeğe misafirlerim vardı. İkram edeceğim yemekleri planlamıştım ama tatlı konusunda bir türlü kararımı veremiyordum. Lezzetli ama hafif bir şey olsun diye düşünürken aklıma elmalı muhallebi tatlısı geldi. 
Bu tatlı hem çok hafif, hem çok lezzetli hem de misafirlerinize hazırlarken size farklı sunum imkanları veriyor. Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim, misafirlerim tatlıma bayıldı. 😀 
Şimdi tarifimize geçelim.

ELMALI MUHALLEBİ TATLISI
Malzemeler:
6 adet yeşil elma
12-18 adet kesme şeker
3-4 adet karanfil
1 litre süt
1 bardak toz şeker
2 kaşık tepeleme un
2 kaşık tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 yumurtanın sarısı
1 kaşık tereyağ
12 adet petitbeurre bisküvi
Tarçın 
1 bardak irice kırılmış ceviz

Yapılışı:
Elmaları soyalım. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp içlerini biraz oyalım. Karamamaları için limonlu suda bekletelim. Tüm elmalar hazır olunca tencereye dizelim ve her birinin ortasına 2-3 adet kesme şeker koyalım. Elmaların üzerini geçecek kadar su ekleyip aralara 3-4 tane karanfil atalım ve elmalar yumuşayana kadar (kesinlikle dağılacak kadar değil) kaynatalım. 
Ayrı bir yerde ceviz kırıklarını, 1 silme yemek kaşığı tarçını ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştıralım.
Pişen elmaların ortalarına birer kaşık tarçınlı ceviz karışından koyalım. Üzerine bir bisküvi kapatıp bisküvi altta kalacak şekilde ters olarak borcama dizelim.


Elmaları hazırladıktan sonra muhallebiyi pişirelim. Süt, şeker, un, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kısalım ve içine tereyağı ekleyelim. Yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte pişirip karıştırmaya devam edelim. Muhallebi ılınınca borcamdaki elmaların üzerine dökelim. Tatlıyı buzdolabında en az altı saat bekletmek gerekiyor ki muhallebi iyice kıvam alsın. Servis yapmadan önce üzerini tarçın ve cevizle süsleyebilirsiniz. 
Bu tatlıyı elmaları tek tek tabaklara koyarak da tek kişilik servisler hazırlayabilirsiniz.

Size bir de tüyo vereyim. Eğer çok aceleniz varsa, vakit sıkıntısı çekiyorsanız muhallebi pişirmek yerine bir paket vanilyalı puding ile de bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz, ama ben muhallebisini kendim yapmayı tercih ediyorum. Afiyet olsun!

Sevgiyle...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder