Dedim ya; tatil demek benim için ev hanımlığı modunda tavan yapmak demek... Mutfaktan çıkamıyorum. Bir de üzerine domates aşkım eklenince... Beni tutabilene aşk olsun!
Geçen akşam gelen misafirlerimize zeytinyağlı olaeak ne yapayım diye düşünürken, aklıma uzun zamandır yapmadığım "imam bayıldı" geldi. Tek sorun, arkadaşlarımızın maydanoz yememesi. Yani siz, bu tarifin üzerini kıyılmış maydanozla süslemeyi ihmal etmeyin.
İmam Bayıldı için ben özellikle ufak patlıcan seçiyorum. Hem daha az çekirdekli oluyor, hem de daha az acı. Yaklaşık 6-7 adet patlıcanı alacalı soyup, tuzlu suda bekletiyorum ki, patlıcanlar diğer malzemeleri hazırlarken kararmasın ve varsa acısı çıksın.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeMS5a0ppgZdBfJ48xrY0Vt9ZgTG6Z_ix2TQaJLr0AalIvbFmQcryTaLxV9gjiZgbWrAZgD5OpmxnkIVuekej2yprRLvnUoi4BVAFzwiDMegIeXkr9Xn23r6PZTZDBCCyCNiSjkJQcJV8W/s320/blogger-image-515562706.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhw2MjFgW094Rk9FoJzBtp-dniAk75A1UHCXX-eAAGZEOQ9eHGv-Hv1GP_Wb3WwPmIkWDXPB1nLGj21toMs8xkFXYjX3SvDhIhJdnBphVy-n6uJIkesN9AcJHYHvS29TpDZsUfoLAPvTw-J/s320/blogger-image--1753935475.jpg)
Önceden kızarttığım patlıcanları tencereye alıyorum ve iç malzemeyi kestiğim aralığa bolca dolduruyorum. Bu aşamada tencereye iki adet kesme şeker ekliyorum. Biraz daha tuz ile çok az zeytinyağ ve sıcak su ilavesi ile, kısık ateşte yaklaşık on beş, yirmi dakika pişiriyorum.
Pişen yemeğinizi bir gece dinlendirir, ertesi gün yerseniz lezzeti daha da artacaktır. Servis yapmadan önce kıyılmış maydanozla süslerseniz daha renkli ve süslü görünür.
Patlıcanın her çeşidine bayıldığım için, bu feci sıcak yaz günlerinde, dolaptan çıkarıp serin serin yemek için imam bayıldı çok iyi bir alternatif. Ayrıca uzun sürdü sanmayın, işleyen demir ışıldar misali elim acayip çabuklaştı.
Afiyet olsun.
Sevgiyle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder