26 Haziran 2013 Çarşamba

BİR ERGENLE YAŞAMAK - 8

8.Sınıfı bugün resmen bitirdik. Biraz önce kızım okulunun hazırlık atlama sınavlarının sonuncusuna girdi. İnşallah geçecek.

Bu yıl ondan en büyük beklentimiz buydu. Özel bir okulda okuduğu için hazırlık okuyup bir yıl daha fazladan okul ücreti vermeyi hazmedemiyoruz doğrusu...

Bu hafta sonu mezuniyet partileri var okulda. Sonra kızım için yaz tatili başlayacak.

Hakkını yemeyeyim, bu yıl ne kadar ergenlik sorunlarımız olsa da okulunu aksatmadı. Ders çalıştığını ya da ödev yaptığını pek görmesem de notlarının yüksekliği beni şaşırttı tüm yıl. Kesin bir cevher var bizim kızda!

Geçen hafta okulda resmi mezuniyet töreni vardı. Kızlar bembeyaz giyindi, erkekler de siyah pantolon beyaz gömlek. Hepsi çok güzeldi. Kızlar pek alımlı olmuşlar, büyümüşler, genç kız olmuşlar. Erkeklerin çoğu karikatür gibiydi. Ellerini kollarını nereye koyacaklarını bilemiyorlardı.  Bir şaşkınlık hali vardı hepsinde. Okul birincisi ve ikincisi birer konuşma yaptı. Öyle güzel ifade ettiler ki kendilerini... Gurur duydum onlarla. Gündemi ne kadar farkında olduklarını görünce ümit doldum. Hepsi pırıl pırıl, Allah hepsinin yollarını açık etsin.

Cuma günü okulda yapılacak parti için pek özendi kızlar. Aylar öncesinden elbise modellerine bakıldı, pişti olmamak için terzilere siparişler verildi, ayakkabılar seçildi. Erkekler gene rahat, "bir pantolon- bir gömlek şıbıdıbıdım şıbıdıbıdımbım...." Ne yapacaklarsa partide. Gene kızlar bir tarafta, erkekler bir tarafta dans edip oradan oraya koşturacaklar... Ama olsun; kızlar topuklu ayakkabı giymek için verdikleri mücadelede sonuna kadar direniyorlar, çünkü diğer kızlar da giyecek! Eksik kalmamak, ezik olmamak lazım...
Offf valla zor iş.

Tüm bunlar bittikten sonra iyi bir tatile hak kazanacak kızım. Önce Çeşme'de anneannenin gönlü alınacak. Sonra bir süre Ayvalık, belki kısa Sapanca kaçamakları... Sonrasına bakacağız artık. Belki ailecek bir yerlere kaçarız kısa bir süreliğine. Yaz gelince hep bir tatil isteği var hepimizde. İşlerden çok uzun ayrı kalamasak da kısa kısa kaçamaklar yapılacak tabii. Kızım için de bolca uyku depolanacak, biraz kitap okunacak, biraz spor yapılacak, bolca sağlıklı beslenilecek, arkadaş programları yapılacak, biraz güneş, biraz deniz..... Tatilin dibine vurulacak!

Kızım bu tatili hak etti. Önümüzde artık lise var. Çok zorlu bir dönem başlıyor. Artık o bir genç. Çocukluk bitti. Kendi sorumluluklarını daha fazla alması gerekecek. Çok çalışması, orta öğretim başarısını devam ettirmesi lazım. Daha sosyal, daha farkında olacak. İnşallah!

Tüm çocuklarımızın yolu ve şansı açık olsun.

Sevgiyle...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder