3 Ağustos 2016 Çarşamba

ELMA AĞAÇLARI COŞTU

Elma mevsimi geldi. Ağaçlar bereketli, dallar elma dolu. 
E ne yapmak lazım? Sofralarda elmalı lezzetlere bol bol yer vermek lazım.
Bugünkü mutfak terapim de Cevizli, Elmalı Kek oldu.


CEVİZLİ ELMALI KEK

Malzemeler:
3 yumurta (oda ısısında)
1,5  bardak şeker
1 bardak süt
1/2 bardak sıvıyağ
2,5 bardak un
3 çay k. Tarçın
1 paket kabartma tozu
1 bardak irice dövülmüş ceviz
2 adet elma
2 çay k. Tarçın
2 yemek k. Toz şeker

Yapılışı:
Oda ısısında olan 3 adet yumurta ve şeker pütürsüz hale gelene kadar çırpılır. Karışımın içine sırasıyla sıvı malzemeler eklenir. Önce süt, sonra sıvıyağ ilave edilir. Ayrı bir kabın içine un, tarçın, kabartma tozu elenir.
Sıvı karışıma kaşık kaşık kuru malzeme eklenerek çırpmaya devam edilir. En son iri dövülmüş ceviz elle karıştırarak kek karışımına eklenir.
Kelepçeli kek kalıbı tereyağ ile yağlanır. Kek karışımı kalıba dökülür. 
Elmalar soyulup ince ince dilimlenir ve 2 kaşık toz şeker ile 2 çay kaşığı tarçın ile karıştırılır. 
Kek kalıbına dökülen karışımın üzerine ince dilimlenmiş elmalar yerleştirilir.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirilir.




Afiyet olsun.

Sevgiyle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder